12 Tehnici pentru a vinde rapid un apartament

Ți s-a mărit familia si nu mai aveti loc nici sa respirati in actualul apartament? Ți-ai găsit un loc de munca mai profitabil într-un alt oras și ai hotărât să te muți? Sau, și mai bine, ai moștenit un apartament cu care nu ai ce face?

Îți spun eu soluția tuturor acestor situații, în cazul în care nu ai dedus-o înca: ATENȚIE! VÂND APARTAMENT!

Dacă data trecută ai aflat la ce trebuie să fii atent când vinzi un apartament, continuăm acum seria materialelor pentru vânzători cu câteva metode. Cu siguranță nu vrei să tragi de timp, ci să ai cât mai curând banii în mână, motiv pentru care te îndrum în acest sens.

Cele mai bune tehnici de vânzare a unui apartament

  1. Iarna nu-i ca primăvara

Da, ai citit bine. Nu ai probleme cu vederea, doar am schimbat eu puțin celebra zicală pentru a se potrivi contextului nostru.

Ce vreau să spun prin asta? Ei bine, iarna este un anotimp în care toate merg greu. E frig, ninge (sau plouă) și tot ce ne dorim este să stăm în casă. Cheltuielile sunt mai mari, iar întreținerea mai că ne duce la sapă de lemn.

Viata împreună cu natura renasc la începutul primăverii. Ce e mai frumos decât mirosul florilor proaspăt apărute? Oamenii se bucură de atmosfera liniștită și încep să facă planuri de viitor.

Acela e momentul ideal pentru a-ți pune apartamentul la vânzare. Speranța celor din jur într-un nou început se va răspândi astfel și la tine. Îțti vei vinde apartamentul în doi timpi și trei mișcări!

  1. Îmbunătățiri

Atunci când vreau să vând un apartament, mă gândesc la ce facilități mi-ar plăcea să aibă respectivul imobil în cazul în care l-aș cumpăra eu. Geamurile termopan ar fi bune, la fel cum nu mi-ar displăcea o bucătărie complet utilată după ultima modă. Parcă nu ar fi rea nici o zugrăveală nouă...

Bineînteles, este important să reții că nu vei recupera investițiile pe care le faci în proporție de 100%.

De exemplu, dacă ai cumpărat nu de mult un televizor cu plasmă pentru 2000 de lei și ești dispus să îl dai la pachet cu apartamentul, asta nu înseamnă că vei adăuga 2000 de lei la valoarea acestuia.

Asemenea mașinii, și lucrurilor li se depreciază valoarea. Poate vei primi doar jumătate din sumă, dar cu siguranță îți vei vinde mai repede apartamentul, garsoniera sau casa.

  1. Curățenie "lună și bec"

Cu siguranță nu ți-ai dori să te muți într-un apartament care de la primă vizită îți dă impresia de haos. Hainele aruncate peste tot, praful ce te face să strănuți încă de la intrare și paianjenii gata să își cadă în cap nu te prea ajută cu senzația de "acasă".

Dezordinea și mizeria vor reduce drastic calitatea imobilului în ochii potențialilor clienti, ba chiar vor da impresia de spațiu mic, înghesuit.

Mă îndoiesc că îți dorești să auzi cuvintele "îți cumpăr apartamentul, dar numai dacă lași din preț". Crede-mă că le vei auzi, asta în cazul în care oamenii nu dau direct bir cu fugiții.

  1. Prețul potrivit

Cu siguranță ai mai dat de aceste două cuvinte, fie ca este vorba despre imobiliare sau orice alte produse. Nu le ignora, deoarece au un mare impact în vânzarea rapidă a apartamentului tău. Probabil te întrebi la ce mă refer prin asta. Nu îți face griji, ideea e simplă și ți-o explic acum.

A trecut vremea în care vânzătorii puneau prețuri exorbitante apartamentelor pentru că mai apoi să își permită să tot taie din el în timpul negocierii, dând astfel de inteles cumpărătorilor că au făcut o afacere extrem de profitabilă.

Nu, nu se mai practică acest model. În ziua de azi e plin internetul de oferte atractive și, dacă ai impresia că se va opri cineva la anunțul tău – care are cu un 0 prea mult la preț, te inșeli amarnic.

Timpul tuturor e limitat și vor să îl folosească într-un mod cât mai plăcut, nu încercând să te convingă pe tine să mai scazi din preț. Mai bine ia mantia onestitații pe tine și alege un preț cât mai aproape de valoarea reală a apartamentului tău, cea pe care te aștepți să o primești. Șansele de a-ți vinde repede imobilul vor crește considerabil!

  1. Ești vizibil

Acest subtitlu se adresează atât ție ca vânzător, cât mai ales apartamentului tău. Pentru o vânzare rapidă, prezența online e obligatorie. Site-urile cu profil imobiliar ar trebui să îți devină printre cei mai buni prieteni.

Daca ești din Judetul Gorj, site-ul Domina ar putea fi alegerea perfectă pentru plasarea anunțului tău de vânzare. Peste 18000 de oameni interesati să cumpere sau să vândă un imobil intră lună de lună pe site-ul nostru. Așadar, ai acces instant la un număr mare de potențiali cumpărători pentru apartamentul tău, aproape instant.

Se mai practică anunțurile în ziar, dar trăim în era digitală. Chiar și bunica știe să dea o căutare pe Google pentru a învăța rețete noi de prăjituri sau pentru a vedea un filmulet amuzant, care să îi însenineze ziua.

Afișele stradale sunt și ele o variantă, asta dacă ești dispus să investești mai mulți bani în publicitate.

  1. Fotografii și descriere de efect

Pozele de calitate și descrierile creative acționează asemenea unui magnet asupra vânătorilor de apartamente. Aceste aparente detalii au o influență extrem de mare în ceea ce privește vânzarea imobilelor.

Dacă te pricepi la fotografie, nu te sfii să îți pui aptitudinile în joc și să surprinzi cele mai frumoase aspecte ale apartamentului tău. Poate că ai o luminozitate sporită sau apusul se vede superb de la balcon.

Descrierea trebuie să fie cât mai exactă, dar totodată să pună în valoare părțile pozitive. De ce să nu le spui curioșilor, printre altele, cât de călduros e apartamentul iarna, fapt care contribuie la sărbători minunate în familie? Sau, mai bine, evidențiază că sufrageria spațioasă e locul perfect pentru petreceri.

  1. Disponibilitate ridicată

Ok, să spunem că ai afișat anunțul de vânzare al apartamentului pe tot internetul. E bine, dar asta nu îți asigură o vânzare rapidă. Există un alt element, cel putin la fel de important, și anume prezența ta.

Trebuie să știi că oamenii își vor dori să vadă cu ochii lor ceea ce tu le-ai prezentat atât de frumos încât s-au hotărât să îți dea o șansă.

Dacă îți dorești cu adevărat să vinzi apartamentul, vei fi nevoit să contramandezi unele ieșiri prin oraș sau chiar să pleci mai devreme de la serviciu. Afișează un zâmbet larg pe față și începe-ți turul casei. Cu puțin noroc, caz în care îți iese afacerea, vei ajunge printre cei mai bine platiți “ghizi”.

Nu uita, fără sacrificii nu există câștig!

  1. Folosește-te de atuuri

Apartamentul tău se potrivește unui cuplu proaspăt căsătorit, unui burlac convins sau unei familii numeroase? În funcție de răspunsul pe care îl dai la această întrebare, aruncă o privire în jurul tău.

Nu, nu mă refer să te uiți prin casă, deoarece am acoperit deja acest aspect la punctul 5. Vorbesc acum despre zona în care e situat apartamentul.

În cazul în care apartamentul tău este unul de tip familial, fii atent dacă ai prin zonă o grădiniță, o școală sau un parc. Unei persoane singure poate îi sunt utile o cafenea, un supermarket și stația unui mijloc de transport în comun.

Posibilitățile sunt nenumărate, trebuie doar să fii suficient de creativ încat să le identifici și perseverent pentru a te folosi de ele.

  1. Negocierea e încă pe masă

Chiar și după ce ai ales un preț pe care îl consideri decent, uneori nu e suficient. Cumpărătorul va dori întotdeauna să mai scada din preț și nu se va lăsa rapid. Tu, bineînteles, vei avea în vedere interesul tău. În astfel de situații, cea mai bună variantă este clasica negociere.

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii negociau, iar acest lucru nu se va schimba prea curând. Lași tu puțin, cumpărătorul pune puțin și toată lumea e fericită.

Totuși, ține minte că discuțiile în contradictoriu tind să escaladeze cu viteza luminii, iar asta nu vă aduce nimănui vreun beneficiu. Discută cu calm și exprimă-ți cât mai clar opiniile.

  1. Depersonalizare

Un apartament cu poze de familie atașate pe pereți sau tot felul de decorațiuni hand-made amplasate în poziții cheie nu prea sunt de folos dacă vrei să vinzi rapid o casă, un apartament sau o garsonieră.

Persoanele interesate de cumpărare își doresc să se vizualizeze pe sine în acel loc, să îl numească ei acasă.

Faptul că îți văd toate amintirile inșirate prin casă îi va face să se simtă intruși în acel loc. Nu îți dorești asta, nu-i așa? Tu vrei să vinzi imobilul și să pleci, ceea ce ne duce la următorul punct al listei noastre de azi...

  1. Împachetare

Presupun că vrei sa îți convingi potențialii clienți că ești grăbit cu vânzarea. Ei bine, ce fel mai bun de a face asta decât prin poziționarea strategică a unor cutii cu lucruri prin apartament?

Astfel vei părea serios în legătură cu mutarea, iar acest lucru va contribui și la ridicarea moralului tău.

Dacă te ajută să te simți mai bine, ia-o în serios. Împachetează-ți lucrurile rând pe rând, dar începe cu cele pe care nu le folosești atât de des și care ocupă mult spațiu.

  1. Din vorbă-n vorbă

Ți-ai anunțat vecinii că intenționezi să-ți vinzi apartamentul? În cazul în care răspunsul e negativ, foarte rău ai făcut. Vecinii sunt printre cei mai afectați atunci când vinzi apartamentul.

Nu știai asta? Gândește-te numai că viitorii locatari ar putea fi tineri dornici de petreceri seară de seară, dar și scandalagii pe deasupra. Bătrânica din garsoniera alăturată ar fi în culmea fericirii să te recomande rudelor ei. Asta ca să nu mai zic de mama care încearcă să își adoarmă copiii în apartamentul de vizavi... care te va recomanda și ea cu drag altor persoane din cercul ei de prieteni.

Așadar, dă-le ocazia să recomande apartamentul tău tuturor cunoscuților lor. E publicitate gratuită până la urmă.

Pont: cu siguranță cunoscuții tăi au cont de Facebook. Roagă-i să îți distribuie anunțul cu vânzarea. Imaginează-ți câte persoane ar putea vedea postarea dacă fiecare are în medie vreo 300 de prieteni virtuali.

Aplică recomandările de mai sus și vei vedea în cât timp vinzi un apartament dacă ești eficient cu promovarea lui. Te asigur că va fi o perioadă mult mai scurtă decat cea pe care ai fi irosit-o necitind acest articol și așteptând cumpărătorul minune să cadă din cer.

Cam aici se opresc ideile mele. Dacă vrei și alte sfaturi pentru vânzarea apartamentului, apelează cu încredere la un agent imobiliar. Te putem ajuta chiar noi, Domina Imobiliare, dacă ești din Târgu-Jiu sau de prin împrejurimi și ne suni la 0737 800 000.

0737 800 000