5 Avantaje Ale Cumpararii Unui Apartament Nou

Daca esti la vanatoare de locuinte sigur ti-ai pus macar odata intrebarea:

“Ce e mai rentabil: un apartament vechi sau unul nou?”

Daca vrei sa iti cumperi un apartament, dar nu stii daca sa iei unul vechi sau unul nou, citeste in continuare, pentru ca iti voi enumera...

Avantajele cumpararii unui apartament nou

1.Cheltuieli

Primul lucru la care te gandesti cand vrei sa cumperi un apartament e pretul.

Ai crede ca e mai profitabil sa apelezi la un imobil “second-hand” insa, adevarul e ca pot aparea, si de cele mai multe ori chiar apar, cheltuieli neprevazute, pe care creditul imobiliar nu le acopera.

De la instalatii vechi care cedeaza, pana la probleme cu mucegaiul, umiditatea peretilor etc., cladirile vechi avand peretii din ciment (cimentul e cunoscut ca fiind materialul ce absoarbe procente mari de umiditate si frig).

Exista si mitul cum ca un apartament vechi e mai mic, iar atunci va veni la pachet cu cheltuieli mici.Insa daca e sa facem o analiza, intr-un imobil de acest tip, cheltuielile pe gaz intr-o luna de iarna, ajung la preturi precum 300 de lei, in timp ce intr-un apartament nou, izolat cu polistiren si centrala proprie vor ajunge la cel mult 150 de lei.

Apartamentele moderne nu doar ca au constructiile bine gandite, dar de cele mai multe ori iti este oferita si dovada unei verificari facute asupra instalatiilor sau a tipului de izolare.Iar daca nu iti convine furnizorul de incalzire, internet etc, serviciile pot fi usor schimbate spre deosebire de blocurile vechi unde depinzi de intreaga cladire la acest aspect.

2.Compartimentare

Un alt avantaj ar fi faptul ca un apartament nou ofera solutii moderne de compartimentare a incaperilor.

Daca ai fost intr-un apartament de pe vremea comunismului stii la ce ma refer.

Spatiul tinde a fi nu doar foarte prost impartit, dar exista si multe spatii moarte.

Intr-un apartament modern, structura e mai aerisita si practica.

Astfel, iti este permis sa te folosesti de suprafata si sa iti stochezi lucrurile si bunurile imobiliare intr-un mod in care nu te vei simti sufocat in propria locuinta.

Aici putem adauga ca si avantaj si faptul ca in zonele rezidentiale cu locuinte vechi, e vesnica problema a locurilor de parcare, in timp ce intr-o zona rezidentiala cu apartamente noi, nu ai aceasta grija, in general fiind oferite ori garaje ori locuri de parcare.

In cazul in care acesta nu e oferit impreuna cu apartamentul, chiar daca va fi mai scump de achizitionat separat decat intr-o zona veche, posibilitatile de blocare ale locului de parcare nu sunt limitate.

In zonele rezidentiale vechi, pretul unui loc de parcare e mai mic, dar legal proprietarul nu are voie sa il blocheze cu nimic cand nu are autoturismul stationat acolo.

  1. In trend

Sa fim onesti: nimeni nu vrea sa dea banii pe un apartament in care va trebui ulterior sa mai investeasca pentru renovare.

Daca luam in considerare si faptul ca atunci cand cauti achizitionarea unui imobil, e deoarece cauti ori stabilitate, ori profit (in cazul in care vrei sa il folosesti spre a-l da in chirie), cu siguranta nu vrei sa fi nevoit sa mai investesti dupa, sume mari de bani.

Conform datelor de pe piata, renovarea unui apartament de 2 camere poate ajunge la 10.000 de euro.Iar cand zic renovare, nu ma refer la covoare si tipul de mobila, ci la tevi de apa, gresie si faianta, parchet, usi interioare cat si usa exterioara, obiecte sanitare din baie etc.

Multi proprietari sustin ca apartamentele lor vechi au fost recent renovate desi tot ce au schimbat a fost probabil gresia, pe care va trebui poate, peste 2-3 luni sa o spargi pentru schimbarea instalatiilor care cedeaza (si revenim la ideea de cheltuieli neprevazute).

Apartamentele moderne nu doar ca au constructiile bine puse la punct, dar de cele mai multe ori iti este oferita si dovada unei verificari facute fie asupra tevilor de apa, sau a tipului de izolatie.

Astfel, singura ta grija dupa cumparare va fi mobilarea spatiului, in cazul in care esti interesat de achizitionarea unui apartament nemobilat.In cazul in care esti interest de unul mobilat, ideea e aceeasi.

Personal, daca tot cumpar, vreau sa cumpar calitate si estetica placuta la ochi, ca sa ma pot simti acasa, nu sa fiu nevoita a face o lista cu lucrurile pe care vreau sa le schimb (culori sau mobila).

4.Siguranta

Siguranta locuintei tale e bineinteles unul din cele mai importante lucruri de avut in vedere in cazul cumpararii.

In timp ce apartamentele vechi in mare parte nu dispun de masuri ce pot fi luate in cazul unui cutremur sau a unui incendiu, cele noi sunt echipate corespunzator si garanteaza protectie.

Iar protectia cu privire la hoti sau intrusi este, de asemenea, un aspect foarte important, pe care trebuie sa-l iei in calcul.

Apartamentele noi ofera adeseori masuri de securitate precum paznici, camere de luat vederi sau acces restrictionat in zona rezidentiala.

5.Atmosfera

Ambianta si atmosfera sunt, din nou, factori majori in vederea achizitionarii unui apartament nou.In blocurile vechi, cei mai multi proprietari sunt acolo de la inceputul constructiei, iar in cele noi, majoritatea locatarilor sunt tineri, iar asta va prezenta un start bun in relatia cu vecinii si ambianta zonei rezidentiale.

In speranta ca vei considera cu atentie cele enumerate mai sus cand iti vei achizitiona apartamentul, vreau doar sa mai adaug ca, asa cum este peste tot, si in domeniul imobiliarelor: exceptia intareste regula.

Avantaje si dezavantaje vei gasi peste tot. Trebuie doar sa le cantaresti cu atentie inainte de a lua o decizie finala si a face demersurile necesare in directia respectiva.

Daca ai alte nelamuriri, intrebari sau vrei ajutor in cumpararea unui apartament, nu ezita sa ne contactezi chiar pe noi, echipa Domina Imobiliare.


Te vom ajuta bucurosi sa gasesti un apartament pe gustul si bugetul tau. Suna-ne la: 0737 800 000.