5 Avantaje Ale Cumpărării Unui Apartament Nou

Dacă ești la vânătoare de locuințe sigur ti-ai pus măcar odată întrebarea:

“Ce e mai rentabil: un apartament vechi sau unul nou?”

Dacă vrei să îți cumperi un apartament, dar nu știi dacă să iei unul vechi sau unul nou, citește în continuare, pentru că iți voi enumera...

Avantajele cumpărării unui apartament nou

1.Cheltuieli

Primul lucru la care te gândești când vrei să cumperi un apartament e prețul.

Ai crede că e mai profitabil să apelezi la un imobil “second-hand” însă, adevarul e că pot apărea, și de cele mai multe ori chiar apar, cheltuieli neprevăzute, pe care creditul imobiliar nu le acoperă.

De la instalații vechi care cedează, până la probleme cu mucegaiul, umiditatea pereților etc., clădirile vechi având pereții din ciment (cimentul e cunoscut ca fiind materialul ce absoarbe procente mari de umiditate și frig).

Există și mitul cum că un apartament vechi e mai mic, iar atunci va veni la pachet cu cheltuieli mici.
Însă dacă e sa facem o analiză, într-un imobil de acest tip, cheltuielile pe gaz într-o lună de iarnă, ajung la prețuri precum 300 de lei, în timp ce într-un apartament nou, izolat cu polistiren și centrala proprie vor ajunge la cel mult 150 de lei.

Apartamentele moderne nu doar că au construcțiile bine gândite, dar de cele mai multe ori îți este oferită și dovada unei verificări făcute asupra instalațiilor sau a tipului de izolare.Iar dacă nu iți convine furnizorul de încălzire, internet etc, serviciile pot fi ușor schimbate spre deosebire de blocurile vechi unde depinzi de întreaga clădire la acest aspect.

2.Compartimentare

Un alt avantaj ar fi faptul că un apartament nou oferă soluții moderne de compartimentare a încăperilor.

Dacă ai fost într-un apartament de pe vremea comunismului știi la ce mă refer.

Spațiul tinde a fi nu doar foarte prost împărțit, dar există și multe spații moarte.

Într-un apartament modern, structura e mai aerisita și practică.

Astfel, îti este permis să te folosești de suprafață și să îți stochezi lucrurile și bunurile imobiliare într-un mod în care nu te vei simti sufocat în propria locuință.

Aici putem adăuga ca și avantaj și faptul că în zonele rezidențiale cu locuințe vechi, e veșnica problemă a locurilor de parcare, în timp ce într-o zonă rezidențială cu apartamente noi, nu ai această grijă, în general fiind oferite ori garaje ori locuri de parcare.

În cazul în care acesta nu e oferit împreună cu apartamentul, chiar dacă va fi mai scump de achiziționat separat decât într-o zonă veche, posibilitățile de blocare ale locului de parcare nu sunt limitate.

În zonele rezidențiale vechi, prețul unui loc de parcare e mai mic, dar legal proprietarul nu are voie să îl blocheze cu nimic când nu are autoturismul staționat acolo.

  1. În trend

Să fim onești: nimeni nu vrea să dea banii pe un apartament în care va trebui ulterior să mai investească pentru renovare.

Dacă luăm în considerare și faptul că atunci când cauți achiziționarea unui imobil, e deoarece cauți ori stabilitate, ori profit (în cazul în care vrei sa îl folosești spre a-l da în chirie), cu siguranță nu vrei să fi nevoit să mai investești după, sume mari de bani.

Conform datelor de pe piață, renovarea unui apartament de 2 camere poate ajunge la 10.000 de euro. Iar când zic renovare, nu mă refer la covoare și tipul de mobilă, ci la țevi de apă, gresie și faianță, parchet, uși interioare cât și ușa exterioară, obiecte sanitare din baie etc.

Mulți proprietari susțin că apartamentele lor vechi au fost recent renovate deși tot ce au schimbat a fost probabil gresia, pe care va trebui poate, peste 2-3 luni să o spargi pentru schimbarea instalațiilor care cedează (și revenim la ideea de cheltuieli neprevăzute).

Apartamentele moderne nu doar că au construcțiile bine puse la punct, dar de cele mai multe ori îți este oferită și dovada unei verificări făcute fie asupra țevilor de apă, sau a tipului de izolație.

Astfel, singura ta grijă după cumpărare va fi mobilarea spațiului, în cazul în care ești interesat de achiziționarea unui apartament nemobilat.În cazul în care ești interesat de unul mobilat, ideea e aceeași.

Personal, dacă tot cumpăr, vreau să cumpăr calitate și estetică plăcută la ochi, ca să mă pot simți acasă, nu să fiu nevoit a face o listă cu lucrurile pe care vreau să le schimb (culori sau mobilă).

4.Siguranța

Siguranța locuinței tale e bineînțeles unul din cele mai importante lucruri de avut în vedere în cazul cumpărării.

În timp ce apartamentele vechi în mare parte nu dispun de măsuri ce pot fi luate în cazul unui cutremur sau a unui incendiu, cele noi sunt echipate corespunzator și garantează protecție.

Iar protecția cu privire la hoți sau intruși este, de asemenea, un aspect foarte important, pe care trebuie să-l iei în calcul.

Apartamentele noi oferă adeseori măsuri de securitate precum paznici, camere de luat vederi sau acces restricționat în zona rezidențială.

5.Atmosfera

Ambianța și atmosfera sunt, din nou, factori majori în vederea achiziționării unui apartament nou.În blocurile vechi, cei mai mulți proprietari sunt acolo de la începutul construcției, iar în cele noi, majoritatea locatarilor sunt tineri, iar asta va prezenta un start bun în relația cu vecinii și ambianța zonei rezidențiale.

În speranța că vei considera cu atenție cele enumerate mai sus când iți vei achiziționa apartamentul, vreau doar să mai adaug că, așa cum este peste tot, și în domeniul imobiliarelor: excepția întărește regula.

Avantaje și dezavantaje vei găsi peste tot. Trebuie doar să le cântărești cu atenție înainte de a lua o decizie finală și a face demersurile necesare în direcția respectivă.

Dacă ai alte nelămuriri, întrebări sau vrei ajutor în cumpărarea unui apartament, nu ezita să ne contactezi chiar pe noi, echipa Domina Imobiliare.


Te vom ajuta bucuroși să găsești un apartament pe gustul și bugetul tău. Sună-ne la: 0737 800 000.

0737 800 000