5 idei despre cum să ai o casă de vacanță cu un cost mic de achiziție

Ultimii doi ani au fost, pentru cei mai mulți dintre noi, o lecție despre cum să prețuim mai mult spațiul în care trăim și timpul pe care îl avem la dispoziție. Casa nu mai este doar un acoperiș sau un refugiu, este locul în care am putea să ne bucurăm de următoarea vacanță, de familie, prieteni sau de momente de liniște petrecute doar cu noi înșine. Mai mult decât atât, acasă a devenit birou, spațiu de lucru, o prelungire a programului de lucru.

Toate acestea au condus la creșterea apetitului către transformarea locuinței într-o casă ideală, iar mulți români au ales reamenajarea și îmbunătățirea condițiilor de trai în vechea casă. Alții au ales să achiziționeze un apartament mai spațios sau o vilă cu mai multe camere.

Ce se întâmplă, însă, în cazul în care ne dorim o casă de vacanță (sau de week-end), dar fără a investi sume mari de bani?

Domina Imobiliare a selectat cinci idei prin care, cu un buget mediu poți face pași mari spre o casă de vacanță.

  1. Achiziționează acum un teren de maxim 1000 de metri pătrați și calculează costurile de construcție, ca plan pe termen mediu.

A te bucura de o casă de vacanță înseamnă a construi un plan pe următorii ani, în care să se reflecte nevoile întregii familii, obiectivele, costurile și, desigur, veniturile. În cazul în care nu ai acces la fondurile necesare achiziției sau construcției unei case, poți alege să cumperi acum un teren, urmând ca într-un interval de timp potrivit să demarezi un plan de construcție. Consultă aici anunțurile de terenuri de vânzare din portofoliul Domina Imobiliare.

  1. Caută oferte de case tradiționale, situate la maxim 30 de km de oraș.

O casă de vacanță poate să însemne liniște, un aer curat, spațiu suficient de joacă sau de relaxare pentru toți membrii familiei. Dacă aceasta este și viziunea ta, atunci poți să analizezi oferte de case tradiționale, ce au adunat în timp amintiri, nu valori materiale. Chiar dacă sunt construcții mai vechi, acestea pot întruchipa grădina și curtea bunicii din vremurile de demult sau pot fi chiar atracția principală a copiilor, a unei afaceri în agroturism sau a evadării într-un binemeritat concediu. Mai mult decât atât, aceste proprietăți pot deveni investiții în adevăratul sens al cuvântului pentru toți cei care iubesc emoția sărbătorilor autentice și vor să transforme astfel de momente în pachete turistice.

Află care sunt cele mai noi oferte imobiliare din categoria caselor de vânzare!

  1. Investește într-un proiect comun, de casă de vacanță, alături de familie sau de prieteni apropiați.

Ai un buget limitat, dar totuși visezi la un loc liniștit, în care să te retragi la finalul săptămânii, în vacanța de vară sau care să devină casă a bunicilor sau a părinților? Alege să investești într-un astfel de proiect alături de familie sau de prieteni. În funcție de numărul de beneficiari, un consultant în imobiliare te poate ghida în orice moment să alegi coordonatele ideale ale unui astfel de proiect: suprafața terenului, oferte de vile sau de căsuțe independente, precum și pașii necesari pe care trebuie să îi faci pentru a te bucura de casa de vacanță ideală.

  1. Alege să te muți definitiv în afara orașului.

Vrei să te deconectezi de traficul infernal al orașului, de zgomot și de timpul petrecut la semafor? Locul de muncă și planurile de viitor îți permit să locuiești în afara orașului? Atunci poți opta pentru un stil de viață desprins dintr-un concediu permanent. Discută cu unul dintre consultanții Domina Imobiliare despre facilitățile de proximitate ale caselor sau terenurilor din portofoliu, despre zonele în care există acces la utilități sau despre alternativele facile, informează-te despre beneficiile metodelor de eficiență energetică și construiește un plan de acțiune.

  1. Construiește o anexă în curtea casei tale.

Casa ta beneficiază de un teren ce permite o construcție nouă? În acest caz, te poți gândi la o extindere, printr-o anexă ce poate deservi nevoia unui birou, a unui spațiu de relaxare sau dedicat întâlnirilor cu cei dragi. 

Ai în plan să achiziționezi o casă de vacanță? Trimite un e-mail pe adresa [email protected] sau apelează numărul de telefon 0737 800 000 pentru a primi informații complete cu privire la ofertele disponibile potrivite cerinței tale!

0737 800 000