7 Motive Să Cumperi O Casă Mică La Cheie

Există un moment în viață în care fiecare dintre noi își dorește să aibă o casă la cheie. Unii oameni vor să se mute într-un apartament, la bloc, în timp ce alții vizitează doar ofertele cu case de vânzare la țară.

În acest moment nu contează prea mult din ce categorie faci parte, pentru că mi-am propus pur și simplu să îți prezint avantajele pe care ți le pune la dispoziție o casă mică la cheie.

Nu are rost să detaliez de ce să optezi în general pentru o casă, fie ea și una de vacanță, deoarece e foarte clar că avem nevoie de o evadare măcar din când în când.

Ea ne dă cel puțin spațiu, dacă nu avem norocul să fie în afara orașului și să avem parte de binecuvântarea aerului curat. Așa că nu insist asupra acestui subiect.

Să vedem, totuși, după cum am menționat mai devreme, care e treaba mai exact cu o casă mică, de ce să alegi una mică în detrimentul uneia mari şi, mai ales, de ce să o cumperi gata construită.

Cu siguranță vei vedea lucrurile într-o lumină nouă la finalul acestui articol. Deci, nu mai prelungesc suspansul și iată...

7 motive pentru care să cumperi o casă mică la cheie

  1. Este mai ieftină

Degeaba te gândești la un proiect de casă mică și ieftină, fiindcă întotdeauna apar cheltuieli neprevăzute atunci când în sfârșit începe construcția.

Cât despre casele la cheie și prețul lor, e de la sine înțeles că una mică nu se compară la preț cu una imensă. În mod normal vorbim despre prețul unei case la cheie pe metru pătrat.

Dacă te pricepi la căutări sau ai un agent imobiliar bun alături, găsești case ieftine la cheie, chiar până în 15.000 de euro.

  1. Te scapă de timp pierdut și stres

Acest aspect compară achiziționarea casei mici la cheie cu ridicarea uneia de la 0. Pot dura ani până să te bucuri de rezultatul final.

Ai nevoie de fel și fel de autorizații, după care aștepți o grămadă și pentru care ți se solicită nenumărate documente. Ba intervine ceva, ba altceva nu e bine și așa mai departe.

Apoi vine greul cu construirea efectivă. Nu e tocmai ușor să dai peste meșteri pricepuți, care să îți transforme visurile în realitate și să se și miște în viteză... Chiar și cu o casă la roşu ai bătăi de cap interminabile.

În schimb, dacă ai banii pregătiți pentru o casă gata făcută, intri rapid în posesia ei. Cel mai mult durează în acest caz identificarea locuinței perfecte. Restul se rezolvă cât ai bate din palme.

  1. E ușor de întreținut

Cu cât are o casă mai multe camere, cu atât e mai dificil să faci curat în ea.

În situația în care alegi o casă mică la cheie, intimă, nu vei petrece zile întregi încercând să o cureți cum se cuvine. Nici nu se pune problema să angajezi o firmă de curățenie.

În plus, dacă ai o casă mare și te chinui să faci curățenie metodic, să iei camerele la rând, timp de mai multe zile, nu vei termina niciodată. Practic, când crezi că ai scăpat, va trebui să o iei de la capăt. Praful tace și se depune.

Având o casă mică, e de ajuns să te ocupi o parte din ziua de sâmbătă de curățenie și îți rămâne o mulțime de timp liber, special pentru a te relaxa.

  1. Unește familia

Atunci când ai 100 de camere, e normal să te întâlnești mai rar cu membrii familiei. Fiecare își vede de ale lui și e posibil să uitați pur și simplu să interacționați.

Având, spre exemplu, un singur living, vă veți aduna cu toții acolo și veți petrece timp de calitate împreună.

Putem spune astfel că o casă mică este un proiect de suflet, unul în care primează apropierea dintre oameni și are beneficii nemaipomenite asupra relațiilor lor. Ce altceva își poate dori o familie?

  1. Permite investiții mai mari şi mai atente în decorare

Dacă ai pus ochii pe anumite case la cheie ieftine și mai și îți dorești una mititică, îți vor rămâne fără îndoială bani pentru a o pune la punct.

De asemenea, o casă mică la cheie nu are nevoie de prea multă mobilă, motiv pentru care poți cumpăra lucruri de o calitate superioară. Nu vei simți nevoia să cumperi ceva doar ca să fie.

La drept vorbind, bunul gust nu implică un spațiu extrem de aglomerat, ci unul cât se poate de aerisit. Așa că nu ai de ce să arunci sume considerabile de bani pe fereastră, cumpărând ceea ce nu e neapărat necesar.

  1. E economică

Ține minte că, deși ne bucurăm nespus acum de vremea tot mai frumoasă de afară, iarna va reveni la un moment dat. Asta înseamnă că trebuie să te gândești la încălzire, care nu e tocmai ieftină.

Nu doar că te costă mult să încălzești fiecare încăpere, dar o casă mare are și nevoie de o perioadă prelungită pentru a răspândi pretutindeni căldura. Riști, așadar, să plătești mult și să stai cel puțin la începutul sezonului rece în frig.

Inclusiv utilitățile obișnuite sunt mai convenabile la o casă mică. Una e să folosești electricitatea pentru 2 dormitoare și un living, iar cu totul alta pentru 5 din fiecare.

  1. Pune totul la îndemână

E îngrozitor să ai o casă încăpătoare atunci când trebuie să găsești urgent ceva anume. Nicio șansă să îți amintești rapid unde ar putea fi obiectul căutat.

O locuință mai mică reprezintă automat un spațiu limitat și astfel vei fi de-a dreptul obligat să te organizezi mai bine.

Dacă tot nu reușești să fii ordonat, nu e o tragedie, măcar ai mai puține colțuri și "ascunzători" de verificat. A ştiut cine a spus vorba aceea – "tot răul e spre bine" – de ce o face.

Acestea au fost argumentele mele în favoarea unei case mici la cheie. Sper că te-am convins să îi dai ocazia să îți arate valoarea. Ai aici ofertele noastre de case la cheie de vânzare în Târgu Jiu și chiar județul Gorj ca întreg, indiferent de tipul şi mărimea imobilului dorit.

Dacă ai nevoie de ajutor la tranzacționarea vreunei locuințe în această zonă sau să afli cum a evoluat prețul la o casă la cheie față de 2018, ai agenții Domina Imobiliare la doar un apel distanță – 0737.800.000.

0737 800 000