Ce face un agent imobiliar bun? 5 motive să-l ai alături

Cumpărarea unui imobil este total diferită de cumpărarea bunurilor de consum general. Nu ţi se întâmplă zilnic să mergi la cumpărături pentru a-ţi cumpăra o casă, un teren sau o garsonieră. Pentru majoritatea persoanelor chiar, acest lucru se întâmplă o dată în viaţă. Iată de ce, atunci când ai de făcut o tranzacţie ce presupune achiziţia sau vânzarea unei proprietăţi, este bine să te bazezi pe experienţa unui agent imobiliar.

Ce face un agent imobiliar profesionist?

 

1. Consiliază proprietarul pentru a stabili un preţ corect pentru proprietatea pe care vrea să o vândă.

Dacă vrei să vinzi o casă, un teren, un apartament sau o garsonieră, te interesează să îţi stabileşti un preţ cât mai corect, în aşa fel încât: nici să nu vinzi proprietatea prea ieftin, dar nici să îi pui un preţ prea mare.

Pentru asta, trebuie să pierzi timp, făcând o analiză de piaţă, analiză care, dacă nu e făcută şi pe teren, pentru a vedea concret cum stau lucrurile, nu îţi va da nişte rezultate realiste. Sau, dacă şi tu eşti de acord cu expresia “timpul costă bani” şi preferi să faci alte lucruri la care te pricepi mai bine şi sunt mai profitabile pentru tine... atunci te poţi lăsa pe mâna unui agent imobiliar cu experienţă, care ştie deja, cu ce preţ se vinde de regulă o proprietate imobiliară în genul celei pe care tu o ai de vânzare.

2. Ajută persoana interesată de achiziţia unei proprietăţi imobiliare să identifice varianta perfectă

Rolul unui agent imobiliar cu experienţă şi cu un portofoliu vast de clienţi nu este acela de a-ţi vinde ţie ca şi client, o proprietate şi atât. Jobul lui este să îţi ofere cea mai bună variantă în funcţie de dorinţele tale, nevoile tale şi suma pe care eşti dispus să o plăteşti.

Deci ce face un agent imobiliar profesionist în această situaţie? Află ce anume îţi doreşti şi ce posibilităţi financiare ai, apoi trece în revistă clienţii săi care vând proprietăţi asemănătoare cu ceea ce doreşti tu şi alege în final câteva proprietăţi pe care să ţi le prezinte şi care îndeplinesc condiţiile tale cât mai fidel posibil.

Astfel, tu nu mai petreci timp inutil studiind piaţa şi vizitând o gramadă de proprietăţi imobiliare care crezi că ţi s-ar potrivi.

Agentul imobiliar a vizitat deja toate acele proprietăţi pe care le are în portofoliu şi ştie clar la ce să se aştepte în fiecare situaţie în parte. Totodată, pe baza experienţei sale, îţi poate face şi anumite recomandări care să te avantajeze mai mult decât lucrurile la care te-ai gândit tu, iniţial.

3. Îţi promovează proprietatea mai eficient şi îţi aduce rapid mai mulţi potenţiali clienţi

Ce face un agent imobiliar cu o proprietate pe care o preia în portofoliul său? O promovează aşa cum ştie el mai bine. Ţinând cont de experienţele trecute, el alege acele metode de promovare care i-au adus mai rapid rezultate atunci când a vândut proprietăţi imobiliare asemănătoare cu cea pe care tu o ai de vânzare.

Totodată, intră în “descrierea postului” ca el să ştie toate metodele de promovare online şi offline din domeniul imobiliar. Astfel, el are tot timpul în “tolba” sa, noi metode de promovare, gata pregătite, pentru a veni în sprijinul tău şi a te ajuta să-ţi vinzi mai rapid casa, terenul sau apartamentul.

Având în vedere că el face asta tot timpul, poate avea încheiate contracte pentru promovarea prin diverse medii a imobilelor, care sunt mai avantajoase ca preţ, faţă de preţul pe care l-ai putea obţine tu, ca persoană fizică, dacă te-ai duce să soliciţi respectivul serviciu de promovare.

4. Te ajută să negociezi

Un agent imobiliar expert în domeniul său, va veni cu tine la întâlnirile cu cealaltă parte, te va ajuta în discuţiile pe care le purtaţi şi îţi va oferi suportul necesar în negociere, pentru ca, din respectiva tranzacţie imobiliară, avantajele pe care tu le obţii să fie maxime.

Aşadar, ce face un agent imobiliar pentru tine? Dacă tu eşti timid, nu ştii să pui punctul pe “i” sau pur şi simplu nu te pricepi să negociezi, el îţi sare în ajutor. Şi având în vedere că a mai făcut asta până acum de nenumărate ori, poţi conta în mod clar pe abilităţile sale de negociere.

5. Îţi oferă consultanţă pas cu pas, pe parcursul realizării tranzacţiei

Ce trebuie să facă un agent imobiliar atunci când apelezi la el? Nu doar că te ajută să identifici mai repede potenţiali clienţi (dacă tu eşti vânzătorul) sau te ajută să-ţi găseşti casa visurilor tale (dacă tu eşti cumpărătorul); el te însoţeşte pe întreg parcursul procesului de vânzare.

Din moment ce a mai făcut de zeci, sute sau chiar mii de ori asta, el ştie exact toate demersurile pas cu pas: la cine trebuie să apelezi, ce taxe să plăteşti, cât durează fiecare procedură, ce clauze este bine să fie prezente într-un contract de vânzare-cumpărare sau de închiriere etc.

În concluzie

Ce trebuie să facă un agent imobiliar cu experienţă? Să te sprijine în toate momentele, cu sfaturi şi cu abilităţile sale, pe tot procesul de vânzare-cumpărare sau de închiriere.

Asa că, dacă nu vrei să-ţi iroseşti timp pentru a învăţa despre domeniul imobiliar şi nu vrei să faci teste care îţi vor afecta propriul buzunar, apelează cu încredere la un agent imobiliar profesionist, cu experienţă.

0737 800 000