Ce Să Întrebi Când Cumperi O Casă

Întotdeauna e riscant să faci o nouă achiziție, cu atât mai mult atunci când vorbim despre un imobil.

Daca e vorba de locuința familiei, îți dai seama că nu îți permiți să te joci. E nevoie să fii cu ochii în patru, iar de această dată eu vin în ajutorul tău cu sfaturi despre ce să întrebi când cumperi o casă.

Este obligatoriu să pui întrebările potrivite, pentru a face cea mai bună alegere.

Trec la un punct sensibil de această dată, deoarece ți-am prezentat deja cu o altă ocazie ce trebuie să știi când cumperi o casă. Nu are rost să o iau de la capăt. Acum căutăm întrebări și răspunsuri, care să îți ușureze viața de viitor proprietar.

Totuși, înainte de toate, îți atrag atenția că, ce trebuie să știi când cumperi o casă nouă e destul de diferit de ce trebuie să știi când cumperi o casă veche.

Te vei convinge pe parcursul articolului la ce anume mă refer, pentru că, așa cum te-am obișnuit, luăm lucrurile încet și cât mai simplu cu putință.

Ți se pare că ai nenumărate întrebări când cumperi o casă, dar, de fapt, ajuns în fața vânzătorului și al imobilului, te cam pierzi. 

 

Află aici și acum ce să întrebi când cumperi o casă, pentru a face cea mai bună alegere

  1. Când a fost construită casa?

Știi și tu că o casă veche e mai problematică decât una nouă. Lucrurile învechite se strică, dar în cazul celor noi nu prea ai idee la ce să te aștepți. Din nefericire, nu se pot numi surprize, ci coșmaruri.

Revenind la casele al căror prim locuitor nu ai fi tu, iți recomand să nu cumperi una mai veche de 30 de ani, de prin perioada comunismului.

Totul era raționalizat pe vremea aceea, iar materialele folosite nu făceau exceptie de la regulă. Se caută obsesiv cea mai ieftină opțiune.

Nu e un secret pentru nimeni faptul că ieftin și bun rareori se întrepătrund...

 

  1. Cine a construit casa?

Dacă vrei să cumperi casă la tară, există o mare posibilitate ca ea sa fi fost ridicată acum mulți ani de vreun strămoș al actualului vânzător. De-a lungul timpului s-au ocupat urmașii de renovarea casei vechi.

Asta voiam să punctez: firma de construcție autorizată nu e nicăieri în ecuație. Nu e tocmai ok. Ca să vorbesc cinstit, ar putea fi chiar periculos.

Cine îți garantează că tu și toți ai tăi sunteți în siguranță sub acel acoperiș? Pe cine tragi la răspundere în eventualitatea în care, doamne ferește, se întamplă ceva grav?

Îți spun eu: absolut nimeni. E un risc pe care ți-l asumi la semnarea contractului de vânzare – cumpărare. Așa că, pune bine în balanță lucrurile înainte de a te arunca la foaie cu pixul în mână.

 

  1. De câte ori a mai fost vândută casa?

Unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie să fii atent când cumperi o casă  e numarul anterior al proprietarilor. Dacă acesta e maricel, lasă semnalul de alarmă din creier să preia controlul și reorientează-te spre o altă locuință.

Sigur are o hiba, daca omul o vinde fara sa astepte macar sa se usuce bine cerneala pe contract.

Nu te lăsa păcălit de scuze jalnice cum că serviciul cere mutarea sau s-a mărit familia. Poate că e adevărat o dată sau de două ori, însă nu de patru. E ceva putred la mijloc. E posibil să fie vorba de igrasie, la o casă veche.

Dacă îți dorești neapărat acea casă, investighează situația și judecă totul la rece. Apoi îi spui direct vânzătorului cum stă treaba și îi faci o ofertă mai mică. Rămâne de văzut dacă ai sau nu cu cine negocia.

 

  1. Cum stă casa cu rezistența rețelei electrice? Dar cu cea sanitară?

E bine să te informezi cu privire la aceste aspecte. Ar fi perfect dacă rețeaua electrică ar fi din cupru, asta ca sfat.

Au fost multe neplăceri ale acestor utilități în timp? Eu iți recomand să întrebi, însă ai grijă că majoritatea oamenilor iți vor spune orice cred ei că vrei să auzi numai ca să iși vândă marfa. Nici nu contează domeniul de referință.

Așadar, ar fi ideal să iei cu tine un inginer constructor sau măcar un agent imobiliar la aruncarea unei priviri atente asupra casei. Pentru întregul județ Gorj, agenția Domina Imobiliare îți stă la dispoziție cu personal calificat.

 

  1. Care e diferența dintre nivelul casei și al terenului față de stradă?

La o prima vedere a întrebării mai mult că sigur te-ai uitat perplex. Care e logica?

E ceva vital la care să te uiți când cumperi o casă. Ploaia nu iți cere părerea atunci când se decide să cadă.

Recomandat e să ai casa puțin mai sus decât strada, deoarece, în caz contrar, apa se va aduna frumos de tot în grădină și / sau beciul tău.

Fii pe fază și la stradă, nu cumva să se umple de noroi și să iasă toate "minunățiile" din canalizare la o ploaie mai serioasă.

 

  1. Cum sunt vecinii – pașnici sau creează probleme? E mult trafic în zonă?

Acest aspect e total indiferent dacă vrei să cumperi o casă la țară ieftină sau una scumpă la oraș.

Astfel, vei vizita împrejurimile timp de câteva zile la diverse ore (din zi și din noapte) și vei analiza fiecare detaliu. Dacă proprietarul te-a mințit cu aceste marunțișuri, asteaptă-te să o facă fără să clipească și la ceva mai serios...

 

  1. Există în apropiere transport în comun, grădiniță / școală, supermarket și farmacie?

Nu putem trăi în sălbăticie, oricât de tentant ar suna varianta oferită uneori.

Dacă esti singur și ai mașină, nu te intereseaza prea mult dacă ai sau nu aceste posibilități la îndemână. Familia însă înseamnă responsabilitate și schimbă total regulile jocului. Cu cât ai lucrurile mai aproape, cu atat e mai bine și viața este mai ușoară.

A răcit cel mic? Nu-i nimic,în 5 minute ai remediul. Ai uitat să cumperi pâine? Dai o fugă până la colțul străzii. Nu înteleg cum unii oameni aleg să se complice singuri.

Pune-ți aceste întrebari și vei ști dacă ești sau nu în fața casei visurilor tale. Nu te lăsa furat de peisaj.

Pentru ajutor specializat, noi, agenții imobiliari Domina, iți stăm la dispoziție. Sună-ne la numărul de telefon 0737.800.000 și punem împreună la punct planul de "atac" cu privire la orice tranzacție imobiliara îți dorești.

0737 800 000