Cum Sa Creezi O Casa In Stil Minimalist [Trucuri & Sfaturi Practice]

Redecorarea periodica a casei este intotdeauna bine-venita.

Reamenajarile pe care le faci in casa, asa cum ti-am spus in acest articol te pot ajuta sa-i cresti valoarea, sa o vinzi la un pret mai mare.

Daca potentialilor proprietari sau chiriasilor ( in cazul in care vrei sa inchiriezi ) le place casa ta, vei incheia mai rapid tranzactia, iar persoanele respective vor fi mai putin dispuse sa negocieze pretul, daca sunt incantate de ceea ce vad.

Daca te gandesti sa redecorezi casa, pentru beneficiul propriu, este perfect ok. Pana la urma, "nicaieri nu e mai bine ca acasa". Asa ca, daca starea de spirit pe care o ai atunci cand pasesti in casa, dupa o zi obositoare, nu este tocmai cea pe care o doresti, esti indreptatit sa faci niste schimbari.

Insa, inainte de a-ti da "pe tava" cateva sfaturi, haide sa facem impreuna un mic exercitiu de imaginatie.

Gandeste-te cateva secunde si raspunde-ti la intrebarea:

Ce iti vine in minte prima data atunci cand vine vorba de redecorarea casei?

Alergatura prin magazine in cautarea lucrurilor "perfecte" pentru locuinta ta?

Stres? Agitatie? Mormane de moloz? Casa invelita in celofane si ziare?

Cumva in minte iti incolteste gandul: "Ooo nu, alti bani de cheltuit... si eu care ma bucuram ca abia am terminat cu ratele la banca!"?

Daca ti-am ghicit cat de cat starea de spirit, vreau sa stii ca am o solutie. De azi incolo, reamenajarea locuintei tale nu mai trebuie sa vina la pachet cu o serie de stari negative, legate de disconfortul prin care trebuie sa treci pentru a ajunge sa ai o casa primitoare, cu o atmosfera relaxanta.

Si e mai ieftin decat ai putea crede.

S-ar putea chiar sa nici nu trebuiasca sa scoti bani din buzunar.

Cum asa??? Vei spune.

Da. Este perfect adevarat. Si acest "secret" se rezuma in 2 cuvinte: "stilul minimalist".

Despre asta vom vorbi in continuare.

Am creat un infografic care sa te ajute sa intelegi cum "mai putin" poate insemna cateodata "mai mult".

"Mai putin" poate reprezenta pentru tine solutia salvatoare pe care o asteptai pentru a face curatenie mai rapid si cu un efort mai mic in casa ta, pentru ca incaperile casei tale sa iti confere starea de calm, relaxare si optimism dupa care tanjim cu totii.


"Fericirea sta in lucrurile simple, iar simplitatea innobileaza pe oricine." spune Angela Peschir in cartea sa Cuvinte de aur pentru suflete de aur.

Stilul minimalist exact asta face. Te ajuta sa dai la o parte din locuinta ta, toate acele lucruri lipsite de importanta, toate acele lucruri materiale pe care le-ai adunat gramada, ca un harciog, de-a lungul anilor si sa scoti la iveala un spatiu luminos, confortabil, care indeamna la liniste, calm si armonie; un spatiu primitor in care spiritul tau este liber sa alerge si sa se desfete zi de zi, clipa de clipa.