SCHIMBÂND GÂNDIREA, ÎŢI SCHIMBI VIAŢA!

Adevărul despre tine

Esti o persoană cu adevărat bună. Meriţi o viaţă minunată, plină de succes, fericire, bucurie şi emoţie. Ai dreptul să ai relaţii optime, o sănătate excelentă, un serviciu valoros şi o independenţă financiară. Acestea sunt drepturile tale prin naştere, lucrurile pe care viaţa ta este menită să le includă.


Eşti născut pentru succes şi pentru a avea un nivel ridicat de stimă, respect de sine şi mândrie personală. Eşti extraordinar - nu a mai existat niciodată o persoană exact ca tine în toată istoria omenirii pe Pământ. Ai nişte talente şi abilităţi neexploatate absolut extraordinare care, dacă ar fi descătuşate şi puse în aplicare, ţi-ar aduce tot ce îţi doreşti în viaţă.

Trăieşti în cel mai bun moment din toată istoria omenirii. Eşti înconjurat de nenumărate oportunităţi pe care le poţi folosi pentru a-ţi îndeplini visele. Singurele limite reale referitoare la ceea ce poţi fi, avea sau face sunt cele pe care ţi le stabileşti prin modul propriu de a gândi. Potenţialul viitorului tău este, practic, nelimitat.

Trezeşte-te la realitate!

Cum ai reacţionat la cele trei paragrafe de mai sus? Probabil că ai avut două răspunsuri. În primul rând, ţi-a plăcut ce au exprimat şi dorinţa ta arzătoare a fost ca ele să fie adevărate şi pentru tine.

Al doilea răspuns al tău a fost, probabil, marcat de scepticism şi neîncredere. Deşi îti doreşti în adâncul sufletului să ai o viaţă plină de sănătate, fericire şi prosperitate, când citeşti acele cuvinte, îndoielile şi stările tale de teamă apar imediat pentru a-ţi aduce aminte de motivele din cauza cărora aceste vise şi ţeluri nu sunt posibile. Ei bine, nu eşti singurul! Exact aşa am simţit şi eu cu mulţi ani în urmă. Deşi voiam să fiu o persoană de succes, nu eram înzestrat cu abilităţile şi educaţia necesare şi nu dispuneam de un loc de muncă. Nu aveam nici cea mai mică idee de ce aş putea face pentru a-mi îmbunătăţi situaţia.

Mă simţeam prins în capcana între idei măreţe, pe de o parte, şi oportunităţi şi resurse limitate, pe de altă parte. Am descoperit apoi o serie de principii remarcabile, cărora li s-au datorat marile succese şi descoperiri ale tuturor timpurilor şi viaţa mea s-a schimbat pentru totdeauna. După ce le-am aplicat în propria viaţă, am început să vorbesc despre aceste legi şi concepte şi altora şi să îi pregătesc să pună în practică aceleaşi idei.

De atunci, am susţinut mai mult de două mii de discursuri şi seminarii de câte patru zile, în 24 de ţări, în faţa a peste două milioane de participanţi. Cei mai mulţi dintre ei au fost, de asemenea, sceptici când au auzit pentru prima dată aceste idei de optimism şi posibilităţi, până când au aflat ceea ce vei afla şi tu în paginile ce urmează. Aceste idei le-au schimbat vieţile, aşa cum ţi-o vor transforma şi pe a ta.

Marele principiu

Cel mai important principiu mental şi spiritual descoperit vreodată este, poate, acela că devii ceea ce gândeşti în cea mai mare parte a timpului. Lumea ta exterioară reprezintă în mare măsură o imagine în oglindă a universului tău interior. Ceea ce se întâmplă în exteriorul tău este o reflectare a ceea ce se întâmplă în interiorul tău. Îţi poţi da seama de starea interioară a unei persoane observându-i aspectele exterioare ale vieţii – şi nu poate fi altfel.

Gândurile sunt acţiuni

Mintea ta este extraordinar de puternică. Gândurile tale controlează şi determină aproape tot ceea ce ţi se întâmplă. Pot să îţi mărească sau să îţi micşoreze pulsul, să îţi îmbunătăţească sau să îţi îngreuneze digestia, să îţi schimbe compoziţia chimică a sângelui, să te ajute să dormi sau să te ţină treaz noaptea.

Gândurile tale te pot face fericit sau trist, uneori chiar într-o clipă. Te pot face atent şi concentrat sau distras şi deprimat. Te pot face popular sau nepopular, încrezător sau nesigur, pozitiv sau negativ. Gândurile tale te pot face să te simţi puternic sau neputincios, victimă sau învingător, erou sau laş. În viaţa ta materială, gândurile tale te pot face să ai succese sau eşecuri, să fii prosper sau lovit de sărăcie, respectat sau ignorat. Gândurile tale şi acţiunile pe care le declanşează îţi influenţează întreaga viaţă. Dar cea mai bună veste o constituie faptul că toate acestea se află sub propriul tău control.

Gânduri, sentimente şi dorinţe

Eşti un amalgam complex de gânduri, sentimente, atitudini, dorinţe, imagini, temeri, speranţe, îndoieli, opinii şi ambiţii, fiecare schimbându-se constant, uneori de la o secundă la alta. Fiecare dintre aceste însuşiri ale personalităţii tale le afectează pe celelalte, uneori în mod neprevăzut.
Întreaga ta viaţă este rezultatul întrepătrunderilor şi interconexiunilor acestor factori. Gândurile tale determină imagini, reprezentări şi emoţiile asociate, aşadar, cu ceea ce ai în minte. Aceste vizualizări şi trăiri determină atitudini şi acţiuni. Faptele tale au apoi consecinţe şi rezultate care influenţează evenimentele ulterioare. Dacă te vei gândi la succes şi încredere, te vei simţi puternic şi competent şi vei avea rezultate mai bune în tot ceea ce faci. Dar în cazul în care te vei gândi că poţi greşi sau să te faci de râs, vei obţine rezultate slabe, indiferent de cât de bun eşti în realitate.
Imaginile şi reprezentările, provenite din imaginaţia ta sau din influenţe extreme, produc idei, emoţii şi atitudini corespunzătoare. Acestea conduc la rândul lor la acţiuni care au anumite rezultate şi consecinţe. Gândul la o persoană sau situaţie te poate face să te simţi, instantaneu, fericit sau trist, exaltat sau furios, iubitor sau însingurat.

Atitudini, acţiuni şi emoţii

Atitudinile tale, pozitive sau negative, constructive sau distructive, conduc la imagini, emoţii şi acţiuni corespunzătoare care îţi afectează viaţa şi relaţiile. Pe de altă parte, comportamentele îţi sunt bazate pe experienţe trecute şi pe concepţiile tale de bază despre cum ar trebui să fie lucrurile. Faptele tale determină trăirile şi conduitele care le însoţesc. Conform Legii Reversibilităţii, poţi ajunge chiar să simţi potrivit acţiunilor tale. Dacă vei acţiona de parcă ai fi deja fericit, pozitiv şi încrezător, vei începe curând să te simţi astfel şi pe dinăuntru. Faptele se află sub controlul tău direct, spre deosebire de emoţii.


Aspectele exterioare ale vieţii tale sunt prin natura lor neutre. Doar înţelesul pe care li-l acorzi îţi determină atitudinile, opiniile, emoţiile şi reacţiile faţă de acestea.
Dacă îţi vei schimba modul de a gândi în legătură cu orice aspect al vieţii tale, vei modifica felul în care simţi şi te comporti în acel domeniu. Şi întrucât numai tu poţi hotarî ce sa gândeşti, ai abilitatea de a avea control total asupra vieţii tale.

Pune-ţi la îndoială credinţele!

Legea Credinţei arată: „Indiferent de ceea ce crezi cu convingere, acest lucru va deveni realitatea ta.” Acţionezi întotdeauna în conformitate cu cele mai adânci credinţe ale tale, fie că sunt adevărate sau nu. Şi toate convingerile tale au fost învăţate. La un anumit moment în timp, nu le aveai. Credinţele tale îţi determină în mare măsură realitatea. Nu crezi ceea ce vezi, mai degrabă vezi ceea ce crezi deja.

Poţi avea convingeri care să îţi îmbunătăţească viaţa şi să te facă fericit şi optimist sau să ai unele negative despre tine şi despre potenţialul tău, care pot acţiona ca piedici în realizarea a ceea ce poţi înfăptui cu adevărat. Cele mai dăunătoare credinţe pe care le poţi avea sunt credinţele care te auto-limitează. Acestea sunt convingeri despre tine însuţi şi potentialul tău, care te trag în jos.
Cele mai multe nu sunt adevărate, ci rezultatul informaţiilor pe care le-ai acceptat fără a-ţi pune întrebări, adesea chiar din copilăria timpurie. Chiar dacă este complet neadevărat, dacă te crezi limitat în aspecte precum dobândirea unei sănătăţi excelente, a fericirii şi câştigarea unor venituri importante, această credinţă va deveni adevărul tău. Dupa cum spunea Richard Bach în cartea sa "Illusions" (Iluzii): „Demonstrează-ţi limitele şi, cu siguranţă, vei deveni limitat.”

Eşti un magnet viu

Legea Atracţiei stipulează că eşti un „magnet viu” şi atragi în mod invariabil în viaţa ta oameni, idei, oportunităţi şi circumstanţe în armonie cu gândurile tale dominante.
Când ai gânduri pozitive, optimiste, pline de iubire şi succes, creezi un puternic câmp magnetic care atrage exact lucrurile la care te gândeşti, precum un magnet particulele de fier. Această lege explică de ce nu trebuie să fii preocupat de unde vor veni lucrurile bune către tine. Dacă îţi vei putea menţine mintea concentrată asupra a ceea ce îţi doreşti şi te vei abţine să te gândeşti la ceea ce nu vrei, vei atrage toate lucrurile de care ai nevoie pentru a-ţi atinge obiectivele, exact atunci când vei fi pregătit.
Schimbă-ţi modul de a gândi şi îţi vei transforma viaţa!

Singura măsura reală

Bertrand Russell, filosoful englez, a spus cândva: „Cea mai bună dovadă că un lucru poate fi îndeplinit este aceea că alţii l-au făcut deja.” În Noul Testament, Iisus ne-a învăţat cum să măsurăm adevărul oricărui principiu: „Copacul se cunoaşte prin fructele sale.”
Cu alte cuvinte, singura întrebare pe care trebuie să ţi-o pui în legătură cu o idee este: „Funcţionează?” Îţi va aduce rezultatele pe care le doreşti?
Milton Friedman, un economist care a câştigat premiul Nobel, a afirmat: „Singura măsură reală a unei teorii sau idei este abilitatea ta de a face predicţii exacte pe baza sa.”
Vestea bună este aceea că ideile şi conceptele pe care urmează să le înveţi au fost testate şi dovedite în vieţile şi experienţele a milioane de oameni. Ca orice principii ale naturii, acestea sunt, prin natura lor, neutre. Natura nu favorizează pe nimeni, ne tratează pe toţi la fel. Orice sămânţă vei planta în pământ, natura o va ajuta să crească. Orice seminţe de gânduri îţi vei planta în minte, natura le va ajuta să crească, de asemenea. Depinde numai de tine.

Alege-ţi gândurile!

Oamenii de succes gândesc mai eficient decât cei care nu ajung la reuşită. Ei îşi abordează vieţile, relaţiile, obiectivele, problemele şi experienţele în mod diferit faţă de ceilalţi. Ei sădesc seminţe mai bune şi, drept rezultat, culeg vieţi mai bune. Dacă vei învăţa să gândeşti şi să acţionezi precum alţi oameni de succes, fericiţi, sănătoşi şi prosperi, te vei bucura în curând de un mod de viaţă asemănător cu al lor. Când îţi vei schimba felul de a gândi, îţi vei transforma şi viaţa.

Natura nu face glume. Este întotdeauna adevărată, întotdeauna serioasă, întotdeauna severă. Este întotdeauna dreaptă, iar erorile şi greşelile sunt mereu ale omului. Natura îl dispreţuieşte pe cel incapabil să o aprecieze, înfăţişându-se şi dezvăluindu-şi secretele doar în faţa celui apt, pur şi integru.

JOHANN WOLFGANG VON GOETHE

 

0737 800 000