5 tipuri de proprietăți pe care e indicat să le urmărești mereu

Adesea, după ce încheie o tranzacție imobiliară, cumpărătorii aleg să nu mai considere importantă informarea și analiza pieței de profil. Motivele pot fi diferite: fie pentru că nu mai există un interes activ, fie pentru că nu mai dispun de resurse financiare, fie că nu mai au timp pentru a continua să urmărească ce se întâmplă în industrie.

Consultanții Domina Imobiliare au identificat, însă, câteva aspecte-cheie pentru care este extrem de important să păstrăm obiceiul de a urmări ofertele imobiliare din orașul/zona de interes, dar și 5 tipuri de proprietăți care merită să rămână în atenția fiecăruia dintre noi.

5 motive pentru care este bine să urmărești constant piața imobiliară

  1. Poți lua decizia corectă în orice moment, indiferent de context.
  2. Ai capacitatea de a evalua singur o oportunitate.
  3. Te asiguri că afli la timp despre noile construcții, despre modul în care fluctuează prețurile, despre șansele de negociere sau despre ofertele imobiliare (de exemplu: comision 0%).
  4. Poți avea atât beneficii personale, cât și profesionale.
  5. Poți alege să schimbi mai ușor o locuință/ un job/ grădinița copilului când știi bine trendurile imobiliare.

5 tipuri de proprietăți pe care e indicat să le urmărești mereu

  1. Locuințele similare cu cea pe care o ai în prezent.

La o primă vedere, poate ai spune că este inutil și deloc eficient să analizezi costul unui apartament identic (din punctul de vedere al suprafeței, al dotărilor, al zonei etc.) cu cel pe care îl ai în prezent. Cu toate acestea, oare, dacă ai identifica o ofertă de nerefuzat, nu ai evalua decizia vânzării proprietății existente pentru a cumpăra ceva mai bun?

Mai mult decât atât, consultanții Domina Imobiliare au observat că în viața tot mai multor familii pot apărea evenimente sau situații care îi pot determina pe proprietari să ia decizii prompte și rapide de a se muta. Acest lucru poate fi extrem de stresant în situația în care nu știi prețurile zonei sau cum să evaluezi obiectiv și eficient oportunitățile.

  1. Locuința în care ai în plan să te muți în următorii 3 ani.

Într-adevăr, un orizont de timp de 3 ani poate însemna o perioadă lungă, în care se pot schimba multe. Cu toate acestea, este important ca orice tranzacție imobiliară să fie făcută (pe cât posibil) în contexte liniștite, lipsite de factori externi care pot influența semnificativ decizia finală. De aceea, este important să urmărim constant piața, dinamica prețurilor, să discutăm cu specialiști în imobiliare care au un flux continuu de tranzacții și care ne pot îndruma spre concluzii obiective.

De asemenea, acest exercițiu este unul extrem de bun pentru a stabili de ce tip de proprietate ai nevoie: de un apartament mai mare, de o casă, de o locuință cu teren situată în oraș sau, dimpotrivă, poziționată la periferie sau chiar în mediul rural, dar și care este bugetul estimativ și cum poate fi obținut (prin credite, prin vânzarea proprietății actuale, cash).

  1. Terenurile

Investițiile în terenuri sunt considerate a fi oportunități demne de a fi luate în calcul în orice moment. Dacă îndeplinesc câteva criterii esențiale și dacă se potrivesc obiectivelor cumpărătorului, acestea pot deveni fundația unei case de vacanță, a unei investiții în agricultură, a unei afaceri în turism sau a construcției unui depozit. De aceea, terenurile sunt considerate a fi proprietățile care oferă cea mai mare libertate decizională, având, de asemenea, și cele mai mici costuri de întreținere, dacă ar fi să comparăm cu alte tipuri de oferte.

  1. Spațiile comerciale/de birouri

Spațiile comerciale sau de birouri, la fel ca și depozitele, sunt, în general, investiții atractive pentru oamenii de afaceri, care au pornit deja un business într-un domeniu ce necesită extindere sau care poate acomoda o nouă verticală. În acest caz, urmărirea îndeaproape a industriei imobiliare trebuie să fie alăturată sesiunilor de consultanță sau discuțiilor aplicate cu un agent imobiliar specializat.

  1. Casele din apropierea orașului.

În perioada post pandemică, a explodat interesul românilor pentru case de vacanță sau pentru mutarea în zonele rurale, unde costurile de trai sunt mai mici. În cazul în care te atrage ideea de a te bucura de mai mult aer curat, de liniște, de mâncare sănătoasă și de emoțiile copilăriei, atunci îți recomandăm să urmărești ofertele de case din apropierea orașelor.

Cum poți rămâne mereu informat cu privire la toate acestea?

-          Abonează-te la Newsletter-ul Domina Imobiliare

-          Urmărește constant paginile noastre de socializare: Facebook, Instagram.

-          Programează o discuție cu unul dintre agenții Domina Imobiliare și povestește-i care sunt planurile tale. Adresează toate întrebările relevante pentru a lua cea mai bună decizie.

[email protected]

0737 800 000

0737 800 000