Programul Prima Casa

Programul Prima Casa

Programul Prima Casă

Actualizare, mai 2020

Creat pentru ajutorarea persoanelor fizice în procesul de achiziționare sau de construire a unei locuințe, Programul Prima Casă este un proiect guvernamental ce permite contractarea de credite garantate de stat. Din primul an al lansării, în 2009, și până în prezent, prin programul Prima Casă au fost date aproximativ 260.000 de credite.

Bugetul total alocat programului este evaluat la 2 miliarde de lei.

Plafon maxim: 66.500 Euro

Avans: 5%

Condiții de eligibilitate:

 • Pot aplica la acest program cei care nu au deja o locuință mai mare de 50 de metri pătrați.
 • La data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreună cu soţul sau soţia, după caz, nu pot depăşi valoarea de 4.500 lei.
 • La calculul acestei limite nu sunt luate în considerare beneficiile de asistenţă socială primite de persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil definit conform art. 6 din Legea nr. 292/2011.
 • Creditele destinate achiziţiei locuinţelor prevăzute de program pot fi garantate de către stat în procent de maximum 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare.
 • Pentru creditele destinate achiziţiei celorlalte categorii de locuinţe, procentul garantat de către stat poate fi de maximum 40% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare.
 • Creditele destinate achiziţiei locuinţelor prevăzute în program de către persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil pot fi garantate de către stat în procent de maximum 100% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare.
 • Pe durata contractului de credit, obţinut în cadrul programului, beneficiarul trebuie să nu dobândească individual sau împreună cu familia o cotă de peste 1/2 inclusiv dintr-o altă locuinţă situată în mediul urban, cu excepţia celor dobândite prin moştenire.


  Cum te poate ajuta echipa de consultanți Domina Imobiliare în proiectul tău de Prima Casă?
 • Dacă ai nevoie de o finanțare, completează formularul de aici.
 • Pentru că achiziționarea primei case presupune o mulțime de întrebări, dar și nevoia de a primi sprijin specializat, am creat pentru tine un Ghid personalizat al cumpărătorului, pe care îl poți accesa aici.
 • Ai o întrebare specifică? Scrie-ne un e-mail pe adresa [email protected] sau planifică o discuție la sediul nostru, prin apel rapid la numărul de telefon 0737 800 000.

0737 800 000