Află Acum În Ce Perioadă A Anului E bine Să Cumperi Apartament

Sunt multe lucruri ce trebuie știute la cumpărarea unui apartament. Printre cele mai mari curiozități se află întrebarea: în ce perioadă a anului e bine să cumperi apartament? Mai sunt și altele...

Numai să ne gândim la zona în care îl vrei și ne ia pe loc durerea de cap. Asta ca să nu mai vorbim de diferența de spațiu (și preț) dacă vrei să cumperi un apartament sau vrei să cumperi o garsonieră.

Ai familie numeroasă sau esti celibatar? Poate plănuiești totuși să te căsătorești în viitor și nu te-ai muta de colo - colo. Decizii, decizii.

Ți-am prezentat cu alte ocazii ce trebuie să știi despre un apartament care este de vânzare, cum să gestionezi situația și așa mai departe.

Acum voi pune accentul pe o situație exactă. Îți voi spune în ce perioadă a anului e bine să cumperi apartament și îți voi explica pe îndelete de ce să o faci atunci.

 

În ce perioadă a anului e bine să cumperi apartament

Ei bine... calculele în domeniu privind cumpărările de imobiliare arată că, cel mai bun anotimp pentru cumpărarea apartamentului mult visat este iarna. Te-am surprins?

Dacă raspunsul la întrebare este "da", să știi că atunci - iarna - majoritatea proprietarilor își scot apartamentele de la vânzare și rămân foarte puține pe piață. Acum cu siguranță te-am băgat rău de tot în ceață.

"Cum mă ajută pe mine faptul că nu sunt apartamente sau garsoniere de vânzare?" te întrebi chinuit. Te lămuresc și de această dată, nu îți face probleme.

Logica e cât se poate de simplă. În general oamenii aleargă după mâncare iarna sau după haine groase. Ultima lor grijă e să se mute într-o altă locuință, îți dai seama.

Nici câinele nu îți vine să îl scoți din casă, ce să te mai gândești la împachetat bagaje, mobilă și tot tacâmul... Bineînteles, urmează despachetatul a tot și... de cele mai multe ori renovarea. E crud și să îți imaginezi un asemenea scenariu.

Totuși, atunci când ești super hotărât pe sistemul "vreau să cumpăr apartament", o faci și pe asta. Nici nu ai voie să te plângi, ci pur și simplu treci la treabă. La drept vorbind, nici nu ai timp pentru așa un lux cum e plânsul de milă.

Cum sunt cereri aproape de 0, iar apartamente de vânzare mai găsești cât de cât, iarna e momentul prielnic. Tu vrei să cumperi o garsonieră și omul vrea să o vândă... Hai să facem cumva ca toată lumea să fie fericită.

Ai mai putea încerca să cumperi apartament vara, mai bine zis în luna august. Această lună are prețurile la imobiliare cu aproximativ 1% mai mici decât precedenta ei (luna iulie).

Nu te mira prea tare, e normal să se întâmple astfel pentru că vorbim despre luna concediilor.

Însă e mai recomandabilă clasica iarna fiindcă atunci oamenii sunt dispuși să mai lase din preț. În august nu sunt încă descurajați cu totul și mai au speranțe pentru iminenta toamnă.

Știi și tu cum e: începe noul an școlar, ideea de reînnoire ne încolțește în cap, iar noutatea poate însemna foarte bine și mutarea într-un nou apartament.

Plus că proprietarii de apartamente în zone turistice tind să profite vara și să își rotunjească veniturile dând locuințele în chirie sezonieră.

Așadar, șansele realiste de a-ți cumpăra un apartament așa cum îți dorești în sezonul estival sunt destul de mici.

 

De ce toamna e un fel de perioadă moartă în ceea ce privește cumpărarea apartamentelor?

În ciudă a ceea ce ți-am spus mai devreme despre speranța vânzătorilor de a se scăpa de imobil și a-și umple portofelele, realitatea este cu totul alta.

Tocmai pentru că începe școala și apar fel și fel de cheltuieli, oamenii se mulțumesc cu ce au pentru moment în materie de locuință.

De unde mai scoți bani și de cumpărat apartament, când cei mici au nevoie de haine, rechizite, uniforme și câte și mai câte?

Nici timp pentru vânat apartamente nu ai. Cum să mai bagi și o mutare printre toate activitățile de zi cu zi? E o adevărată nebunie. Ce-i drept, e necesar, dar mai poate aștepta. Să nu uităm că și proprietarii au, la rândul lor, familii...

Ce să o mai lungesc, toamna e acea perioadă din an în care nimeni nu are timp de nimic. Trecem încet și cu greu peste fiecare nouă zi.

 

De ce toată lumea cumpără apartament primăvara?

Nu mă îndoiesc că ai văzut explozia numărului de oferte cu apartamente de vânzare prin luna martie, dar și frenezia cu care oamenii vor să le achiziționeze. Goana e în toi, iar vreun rătăcit pe străzi riscă să fie de-a dreptul călcat în picioare.

Probabil ți s-a părut foarte ciudat că eu nu am scris acest articol cu primăvara în rol principal. Are și ea abia un loc spre final. Care e sensul de fapt?

Primăvara se depun în general dosarele pentru creditul Prima Casă. Deci da, dacă vrei să apelezi la un asemenea credit, primăvara e anotimpul perfect pentru cumpărarea imobiliarelor.

Până atunci se stabilește suma alocată de stat anului în cauză și încă ai șanse mari să beneficiezi de acest ajutor.

Bineînteles, luăm în considerare doar situația în care esti eligibil pentru acest credit. Nu e suficient doar să îți doresti banii, trebuie să îi mai și meriți.

Dacă nu ai nevoie de creditul pentru Prima Casă, chiar nu ai de ce să cumperi un apartament primăvara. Nu de alta, dar proprietarii sunt și ei conștienți că oamenii au nevoie în acea clipă de locuință și urcă prețurile.

Cumpărătorii nu vor să piardă creditul, motiv pentru care nu au de ales și dau mai mulți bani pe apartamentul dorit. Dacă nu ai ce pierde, nu are rost să te avânți.

Diferența de preț la cumpărarea unui apartament cu 2 camere primăvara față de iarnă poate fi chiar și de 5.000 de euro. Ți se pare că merită?

 

Pentru mai multe detalii, statistici și tot ce ai nevoie în legătură cu achiziționarea unui apartament, te sfătuiesc să contractezi serviciile unui agent imobiliar.

Dacă vrei să faci o tranzacție imobiliară (vânzare / cumpărare / închiriere) în Târgu Jiu sau oriunde în județul Gorj, lasă-ne chiar pe noi să îți sărim în ajutor. Domina Imobiliare este o echipă formată din agenți imobiliari profesioniști, foarte iscusiți în domeniu.

Dă-ne un telefon la 0737.800.000 și hai să stabilim o întâlnire în care să îți răspundem la toate nelămuririle tale și să vedem concret cum anume te putem ajuta.

0737 800 000