Caut casă la țară, cum procedez?

Te-ai tot gândit şi răzgândit cu privire la achiziţia unei locuinţe în ultima perioada. Până la urmă, concluzia pe care ai tras-o este: "gata, de azi, caut să cumpăr casă la ţară".

Poate fi vorba de o mutare permanentă - ai ieşit la pensie ori priveşti cu jind spre acea perioadă a vieţii sau vrei să scapi de poluarea imensă din aerul de oraş ori îţi doreşti o schimbare de atmosferă din când în când. Cine nu îşi doreşte uneori o evadare departe de stres, undeva unde natura e totul?

Acum ştii foarte bine că găseşti la tot pasul case de vânzare. Aruncă numai o privire în partea de vânzări a site-ului nostru şi te vei convinge. Vei vedea acolo case de vânzare ieftine şi nu numai.

Însă... întotdeauna e vorba de mai mult decât despre preţ.

Nu îţi voi vorbi nici măcar o clipă despre suma de bani pe care merită sau nu să o investeşti într-o casă la ţară, ci îţi voi arăta ce aspecte sunt demne de luat în considerare la achiziţionare. La urma urmei, fiecare ştie cât de adânc poate băga mâna în propriul său buzunar.

De asemenea, se poate apela oricând la obţinerea unui credit pentru casă. Unii se mulţumesc cu mai puţin decât alţii şi viceversa.

 

De ce să ţii cont atunci când spui "caut să cumpar casă la ţară"

 

  1. Starea reală a unei case ieftine

Degeaba casa visurilor tale are un preţ mic pe hârtie, dacă se află într-o stare deplorabilă.

  • Cum sunt pereţii? Dar stâlpii de rezistenţă?
  • Zona în care sunt multe case de vânzare la ţară e una predispusă an de an la inundaţii?
  • Rozătoarele par absente, însă cine ştie unde se ascund de fapt?

Nu intru acum în mai multe detalii, deoarece am făcut-o deja în articolul intitulat sugestiv Ce Trebuie Să Ştii Când Cumperi O Casă Veche – 27 Sfaturi Practice. Dă un click pe titlu şi vei găsi acolo totul despre elementele enumerate de mine adineauri şi multe altele.

Ce pot să zic... e mai complicat să cauţi casă la ţară decât pare atunci când priveşti detaşat din afară.

 

  1. Fii pe fază la contractul de vânzare - cumpărare şi la alte "mărunţişuri"

E important să fii foarte atent la clauze, condiţii şi tot ce mai e prevăzut în contractul de vânzare - cumpărare înainte de a semna.

Aşadar, deschide bine ochii! Nu ar fi deloc rău să apelezi la un specialist care să facă o verificare amănunţită a casei. Acesta cu siguranţă va observa lucruri pe care tu nu le-ai lua în seamă decât când ar putea fi prea târziu.

  1. Renovarea unei case la ţară nu e tocmai uşoară

Casele de vânzare la ţară mai vechi sunt mai ieftine, însă de cele mai multe ori ele necesită o îngrijire mai atentă.

În cazul în care te decizi să cumperi o asemenea casă, trebuie să ţii neapărat cont de ce anume implică renovarea. Una e să te ocupi de zugrăvitul pereţilor şi cu totul altă poveste e schimbarea întregii instalaţii electrice.

Fă un calcul simplu cu plusurile şi minusurile imobilului, iar apoi trage linie la final. E rentabilă achiziţia sau nu?

  1. Cauţi casă la ţară aproape sau departe de agitaţia oraşului?

Cu cât e mai departe de oraş casa pe care o cumperi, cu atât e mai lipsită zona de poluare şi de stresul cotidian al oraşului.

Desigur, şi diferenţa de preţ va fi imensă dacă optezi pentru o casă la zeci de kilometri de mediul urban faţă de una în centrul oraşului. Totul depinde de necesităţile tale.

Vrei să faci naveta la serviciu sau să te bucuri de pace şi linişte? Copiii sunt mari sau va urma goana dupa o şcoală bună? Una e să faci tu naveta zilnic câte o oră la dus şi una la întors, iar cu totul altceva e când vorbim despre cei mici.

Ia în considerare toate posibilităţile. Ce pot să spun, lista de plusuri şi minusuri se aplică din nou.

  1. Vecinii pot fi o comoară la casa omului... dar şi un coşmar

Fie că ne place sau nu, specia umană simte nevoia de a convieţui în comun cu alte persoane. Nu mă refer doar la familie, ci şi la prieteni sau alte cunoştinţe.

Astfel, dacă nu ai fost "inspirat" să îţi cauţi o casă la ţară undeva pe un câmp / în munţi / în mijlocul pădurii, la o distanţă considerabilă de civilizaţie, va trebui inevitabil ca măcar printre cunoştinţele tale să se numere şi vecinii.

Gândind logic, nu e rău deloc. Poate trebuie să pleci câteva zile şi ai nevoie ca cineva să îţi hrănească animalele.

O altă variantă poate fi ajutorul reciproc la muncă... sau pur şi simplu să ai cu cine schimba  2-3 vorbe la finalul unei zile lungi de muncă.

Gândeşte-te bine la acest capitol şi interesează-te cum stă treaba, deoarece viaţa ta se poate transforma dintr-un vis frumos al traiului la ţară într-un adevărat coşmar din cauza vecinilor.

  1. Sunt vânzări de case cu mult teren sau chiar fără

E important să iei aminte la asta. Ai timp să te ocupi de agricultură? Foarte bine, există nenumărate case de vânzare la ţară cu teren.

Dacă grădina nu e gigantică, vei avea teren prin alte părţi ale satului, undeva mai la periferie. Soluţiile se găsesc, dar trebuie să ştii clar ce vrei.

Nu are rost să investeşti într-o casă cu teren mult dacă tu vrei doar să te relaxezi. E suficient să ai o grădină mică unde să plantezi ce ai nevoie. Până la urmă ai hotărât să te muţi la ţară pentru a trăi bio, nu-i aşa?

 

Am ajuns şi la finalul sfaturilor pentru achiziţionarea unei case în mediul rural. După cum am menţionat deja, un specialist poate face diferenţa între o decizie bună şi una mai puţin bună.

Aşa că, dacă intenţionezi să cumperi o casă la ţară în judeţul Gorj, agenţii imobiliari Domina îţi stau la dispoziţie.

Sună-ne la 0737.800.000 şi lasă cu încredere toate grijile în seama noastră. Vei avea în mână cheile casei perfecte pentru tine cât ai clipi!

 

0737 800 000