Casa Vasile Moangă - File de poveste păstrate în casa ta!

Descriere proprietate

*Achiziție premium* Monument istoric*

În centrul orașului reședință de județ, Târgu Jiu, Casa Vasile Moangă deschide larg ușile către iubitorii și pasionații de istorie, artă și frumos. Monument istoric edificat în anul 1772, imobilul i-a aparținut în secolul XVIII lui Vasile Moangă, un boier cu renume, prieten al lui Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu, Petrache Poenaru.

Cunoscută ca fiind casa de la balconul căreia Tudor Vladimirescu le-a vorbit pandurilor săi înainte de a porni spre Padeș, unde a fost citită Proclamația, Casa Vasile Moangă reușește în 2021 să strălucească din nou, după investiții masive în restaurarea și renovarea clădirii. Aceste intervenții au fost făcute cu migală și cu pricepere de specialiști în domeniu, păstrându-se elementele arhitecturale conform planului și schițelor ce datează de sute de ani.

Pe fiecare dintre cele 3 niveluri ale sale, monumentul istoric bucură simțurile senzoriale și invită trecătorii la cea mai interesantă transpunere în timp, menținând conexiuni puternice cu prezentul. Prin elementele arhitecturale specifice secolelor XVIII – XIX, perfect conservate și puse în evidență, monumentul de patrimoniu rămâne un prilej de reîntâlnire cu bunul gust al timpurilor de odinioară, de care ne e atât de dor astăzi.

Specificații:

Zonă centrală: str. Siretului, nr. 30

Suprafață utilă: 647 mp

Suprafaţă utilă total: 647 mp

Suprafaţă construită: 897 mp

Număr niveluri: Parter + Etaj + Pod

Număr camere: 19

Număr băi: 8

Suprafața terenului: 558 mp

An edificare: 1772

An renovare: 2020

Structura de rezistență: cărămidă

Finisaje: mozaic autentic, parchet, gresie

Confort termic: centrală termică şi sistem de încălzire în pardoseală

Elemente arhitecturale:

  • Arhitectură în stil brâncovenesc, cu influențe subtile orientale, păstrând elemente centrale ale stilului neo românesc.
  • Edificiu-simbol al orașului Târgu-Jiu
  • Finisaje unice, extrem de valoroase.

Utilitate:

A investi într-o proprietate precum Casa Vasile Moangă înseamnă recunoașterea valențelor culturale, istorice și investiționale. Un astfel de edificiu poate adăposti evenimente culturale, seri tematice, un muzeu cu specific sau se poate transforma într-un spațiu de poveste ce adăpostește birouri de avocatură prestigioase, studiouri de arhitectură, clinici medicale cu tradiție sau, de ce nu, turiștii care apreciază mirosul podelelor pe care au pășit figuri istorice, pereții care poartă vocile hotărâte ale boierilor vremurilor trecute.

Vreți să afle și prietenii dumneavoastră de această ofertă?

Pentru a putea efectua calcule vă rugăm să vă autentificați. Intră în cont sau Înregistrează-te

CUMPĂRĂTORUL imobilului va plăti următoarele taxe
Onorariu notarial pentru autentificare contract vânzare (TVA inclus)
Onorariu notarial pentru autentificare contract credit (TVA inclus)
Taxa de intabulare către ANCPI
VÂNZĂTORUL imobilului va plăti următoarele taxe
Impozit către stat

In calculul de mai sus cumpărătorul(dvs) este persoană fizică și dorește să dobândească proprietatea fără credit ipotecar sau Prima casă. Daca situația diferă, accesați calculatorul pentru taxe notariale.

Taxele notariale sunt cele minim impuse de Camera Notarilor Publici și au caracter informativ.

Calculul a fost efectuat la cursul BNR de astăzi.

Informațiile prezentate de agentul imobiliar sunt considerate corecte, dar nu sunt garantate. Responsibilitatea pentru corectitudinea informațiilor prezentate aparține în întregime proprietarilor, reprezentanților acestora sau semnatarilor contractelor de intermediere. Agenția imobiliară sau agentul imobiliar nu-și asumă niciun fel de răspundere în acest sens.

0730120900