Cum s-a manifestat interesul gorjenilor pentru investiții imobiliare în 2021?

Domina Imobiliare, agenția cu cel mai important portofoliu de clienți și de proprietăți din Oltenia, anunță cifrele oficiale ale anului 2021 în materie de tranzacții pentru toate tipurile de oferte.

Conform datelor oficiale ANCPI (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară), numărul clădirilor și terenurilor care au fost vândute în România a crescut cu 13.6% în 2021 comparativ cu anul anterior. Astfel, în anul 2021 au fost tranzacționate 698.756 de imobile, cu 95.951 mai multe față de anul 2020.

Cum a arătat piața imobiliară de consum în județul Gorj?

La nivelul întregii piețe imobiliare, 2021 a fost anul în care s-au consolidat noi paradigme de tranzacționare și de consum imobiliar post-pandemie. Din perspectiva locală, statisticile agenției Domina Imobiliare indică un apetit crescut al gorjenilor pentru investiții în apartamente noi (56.5%), topul fiind urmat de cele vechi (22%), de case (11.9%) și de terenuri (9.6%).

Interesul crescut pentru apartamente noi a fost susținut de îmbogățirea portofoliului de vânzări al agenției Domina Imobiliare cu 7 ansambluri rezidențiale bine cotate, plasate în puncte de interes diferite la nivelul orașului Târgu Jiu, fapt ce a oferit diversitate gamei de oferte, atât la nivelul accesibilității, cât și al prețurilor sau caracteristicilor și beneficiilor oferite. Astfel, în anul 2021, 100 de unități de tip apartament nou au fost contractate de clienții Domina Imobiliare, un număr record comparativ cu ceilalți ani.

Dintre acestea, 63% au fost reprezentate de apartamente noi cu 2 camere, o opțiune care se pretează mai multor tipologii de cumpărători și care pot fi considerate investiții optime pe termen mediu și lung (atât pentru uz personal, cât și pentru închirierea ulterioară).

Din totalul proprietăților intermediate de agenția Domina Imobiliare, 76% dintre tranzacții au fost reprezentate în 2021 de vânzări.

Cea mai valoroasă proprietate

Intrată în portofoliul Domina Imobiliare în 2021, monumentul istoric Casa Vasile Moangă reprezintă proprietatea cu cel mai mare preț de tranzacționare: 2 milioane de euro. Renovată și reconsolidată în anul 2020, monumentul istoric se întinde pe o suprafață utilă totală de 647 metri pătrați și este dispusă pe 3 niveluri, unde se regăsesc cele 19 camere și cele 8 băi speciale prin finisajele unice și prin elementele centrale ale stilului neo românesc.

Creștere semnificativă a clienților Domina Imobiliare

Anul 2021 a adus în agenția Domina Imobiliare o creștere cu 25% a numărului de clienți noi, comparativ cu anul anterior.

Mărirea și diversificarea portofoliului de oferte, implementarea unor campanii gândite special pentru clienții noștri de toate vârstele, indiferent de bugetul dedicat unei tranzacții imobiliare ne-a adus mai aproape de noi parteneri și a crescut gradul de fidelitate al celor deja existenți. De exemplu, una dintre acțiunile echipei Domina de susținere a tranzacțiilor eficiente a fost acordarea unui discount de 10% la comisioanele percepute, această campanie fiind activă până la finalul anului 2022. Mai mult decât atât, sesiunile de consultanță gratuită, studiile de caz, articolele de conștientizare și de educare create pentru segmente diferite de public, toate acestea ne-au facilitat interacțiuni cu noi clienți interesați de achiziții sau de vânzări chiar și pe termen mediu și lung. Ruben Drăghici, Manager General Domina Imobiliare.

Din punct de vedere calitativ, agenția Domina Imobiliare și-a păstrat obiectivele de eficiență și de profesionalism, cea mai rapidă tranzacție imobiliară fiind efectuată la doar o zi de la preluarea ofertei în portofoliu.

Infograficul complet poate fi vizualizat aici

Trenduri și perspective

Un raport publicat în luna decembrie a anului 2021 întocmit de Banca Națională a României arată că, față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul de tranzacții de pe piața imobiliară rezidențială a crescut cu 65%.

Un indicator care arată că piața imobiliară își va continua ascensiunea și în 2022 este dat de numărul de autorizații de construcții emise în ultimele luni în România. Cu 14% mai multe în trimestrul III din 2021 față de anul trecut.

De asemenea, conform statisticilor website-ului www.domina.ro, topul paginilor vizitate în 2021 include: case/vile de vânzare, apartamente și terenuri de vânzare, ceea ce poate indica o pregătire a bugetelor pentru anul curent, perioadă în care se vor concluziona tranzacții ce vizează aceste segmente. Din punctul de vedere al datelor demografice înregistrate, intervalul de vârstă 25-34 de ani este preponderent în rândul vizitatorilor site-ului, fiind urmat de 35-44 ani. Este vorba despre un segment al tinerilor și al persoanelor mature, care optează pentru investiții în proprietăți care să le sporească propriul confort sau care să le aducă venituri suplimentare. 

0737 800 000